Over ons

Theater in het engels voor studenten van de engelse taal

ETC , English Theatre Company, is een Engelse toneelgroep die voorstellingen geeft aan leerlingen Engels als vreemde taal. ETC werd samengesteld in 1988 door Michael Harry, directeur en regisseur van de toneelgroep.

ETC voert originele toneelstukken op die geschreven zijn volgens de leeftijd en het taalniveau van het publiek zowel thematisch en stilistisch als pedagogisch. Het hoofddoel van ETC is het aanbieden van pedagogische toneelstukken in het Engels, ‘op maat gemaakt’ voor de leerlingen zodat de voorstellingen interactief, prettig en stimulerend zijn.

Zowel bij het schrijven als bij de repetitie en de voorstellingenwordt steeds rekening gehouden met de leeftijd, het taalniveau en de interesse van het publiek: de leeftijd van de leerlingen bepaalt het thema en de stijl van elk stuk, het taalniveau geeft de taaluitingen aan die in de verschillende stukken gebruikt worden.

ETC’s jaarlijks repertoire bestaat uit 4 verschillende toneelstukken aangepast aan 4 verschillende publieken volgens leeftijd en taalniveau.

Onze acteurs en actrices zijn Engelstalig en hebben allen een professionele opleiding gevolgd. Ze zijn erop voorbereid om zich zonder moeite aan te passen aan de reacties van het publiek.

We geven de voorstellingen in uw school of in een centrum waarvan uw school gebruik kan maken.

De enige benodigdheden zijn:

  • een zaal voor de toeschouwers. Dit hoeft geen specifieke theaterzaal te zijn, de gymnastiekzaal, de vergaderzaal of de eetzaal zijn uiterst geschikt.
  • een speelruimte van min. 3 m op 4 m, voorzien van een stopcontact voor het geluidssysteem dat de acteurs meebrengen en een kleine ruimte die als kleedkamer dienst kan doen.

De voorstellingen worden gegeven tijdens de lesuren en vormen  een activiteit binnen het kader van het leerplan Engels als vreemde taal.

Al onze stukken duren ongeveer 60 minuten. Elk stuk wordt aangeboden met een didactisch dossier dat in de lessen vóór en/of na de voorstelling gebruikt kan worden.

ETC heeft tot op heden 46 originele toneelstukken opgevoerd voor leerlingen en studenten van verschillende leeftijden en niveaus en heeft meer dan 9.250 voorstellingen gegeven waaraan meer dan 2.000.000 leerlingen uit verschillende Europese landen hebben deelgenomen.

A MADE TO MEASURE ENGLISH LANGUAGE THEATRE WRITTEN AND PRODUCED FOR SPECIFIC AGES AND LEVELS AND PERFORMED BY PROFESSIONAL NATIVE SPEAKING ACTORS WHO ADAPT TO THE AUDIENCE INFRONT OF THEM